Presentem el projecte Valls Circulars

El dia 23 de maig es presentarà el “Projecte Valls Circulars”

Comencem el projecte d’especialització cap a la Bioeconomia que consta de 4 eixos: transformació social, agroalimentari, de paisatge i energètic.

En concret iniciem la part de transformació agroalimentària, i ho fem a través del projecte “Valls Circulars: agroeconomia multisectorial resilient a la Vall de Camprodon per adaptar entorns de muntana al canvi climàtic i millorar la rendibilitat de les explotacions agràries de la Vall”.

El projecte “Valls Circulars” recull 2 línies de treball principals:

  • MILLORAR LA RENDIBILITAT DE LES ACTIVITATS AGRÀRIES – Mitjançant l’obtenció de productes locals de major valor afegit es pretén assegurar la viabilitat i continuïtat de les explotacions agràries.
  • ADAPTAR LES ACTIVITATS AGRÀRIES AL CANVI CLIMÀTIC– Mitjançant la implantació de noves produccions i noves tecnologies.

Tot això es farà a través d’una sèrie de pilots en explotacions de la Vall de la mà d’una assessoria especialitzada; també es faran mentories en aquestes explotacions i formacions diverses obertes a tot el sector agrari i ramader.

La presentació d’aquest projecte tindrà lloc el dia 23 de maig a les 20.00 h a l’Espai Cultural Cal Marquès de Camprodon. Opcionalment per les persones que no puguin assistir el dia 23, hi haurà una sessió informativa el dia 24 (l’endemà) a la Cooperativa de Vilallonga a les 20.00h.

Aquest Projecte ha estat finançat pel Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico del Govern d’Espanya. També hi ha aportat finançament la Mancomunitat de  la Vall de Camprodon i la Fundació Comunitària de la Vall de Camprodon.

Per més informació consulta el següent enllaç.