La Vall de Camprodon unida per promoure el futur de la pagesia

Nou projecte per impulsar el futur del sector primari a la Vall de Camprodon

La Mancomunitat de la Vall de Camprodon i la Fundació Comunitària de la Vall presenten el nou projecte anomenat “Valls Circulars: agroeconomia multisectorial resilient a la Vall de Camprodon per adaptar entorns de muntanya al canvi climàtic i millorar la rendibilitat de les explotacions agràries de la Vall”.

Més d’una seixantena de persones vinculades amb el sector agrari, ramader i comercial han assistit als dos actes de presentació del projecte, que van comptar amb una presentació pública el dijous dia 23 de maig de 2024 a Camprodon, realitzada pel tècnic del projecte, Guillem Pastoret i Jordi Puig de l’assessoria l’Espigall, especialitzada en agroecologia, modelització climàtica i biodiversitat, i una sessió informativa l’andemà a Vilallonga de Ter.

Valls Circulars: Pel futur de la nostra pagesia

Aquest projecte té el doble objectiu de millorar la rendibilitat de les activitats agràries, treballant per promocionar els productes locals amb un major valor afegit per tal d’assegurar la viabilitat i continuïtat de les explotacions agràries i per altra banda, adaptar les activitats agràries al canvi climàtic mitjançant la implantació de noves produccions i noves tecnologies. Tot això es farà a través d’una sèrie de pilots i mentories en explotacions de la Vall de la mà de l’Espigall i també es preveuen unes formacions obertes a tot el sector agrari i ramader.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració publicoprivada entre la Mancomunitat de municipis de la Vall i la Fundació Comunitària i gràcies al finançament del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte demogràfic. Aquest projecte forma part d’un projecte més ampli d’especialització de la Vall cap a la Bioeconomia, que segueix quatre eixos principals: transformació social, agroalimentari, de paisatge i energètic.

A partir d’aquesta presentació s’espera que persones del sector o propietaries de terres i/o cultius ja existents, hi participin per explorar noves oportunitats pel territori, tot millorant el valor afegit dels productes de la zona i explorant noves oportunitats per les persones joves que es vulguin dedicar al sector primari. També s’ha fet la proposta de crear una Associació de Pagesos de la Vall.

Si esteu interessats en el projecte, podeu omplir el següent formulari.

Vols veure les presentacions?